събота, май 18 2024

Депутатите вече похарчиха 275 000 лв. от нашите пари, без да свършат никаква работа

Издръжката на Народното събрание тепърва ще поскъпва заради по-високите сметки през зимата


Депутатите вече похарчиха 275 000 лв. от нашите пари, без да свършат никаква работа
28 прочита

Най-малко 275 хил. лв. струва на държавния бюджет първият работен ден на Народното събрание, в който депутати отказаха да си свършат работата. А тя не бе да положат клетва, а да се конституират, като изберат председател - иначе законодателният орган не може да започне да действа като такъв.

Официалната церемония, която трябва да премине по строго определен и предварително описан ред, се изроди в 8-часов политически скандал, прекъсван на няколко пъти в опит уж да се намери изход. Днес всичко започва отначало, като никога в историята на България не е имало случай парламентът да не излъчи председател на първото си заседание - така, както повелява конституцията.

Убеден съм, че

не са ни изпратили тук с единствената цел да се караме от обяд до вечер

и от сутрин до обяд. Аз призовавам да работим. Първото заседание може да продължи една седмица, докато имаме избран председател като символ на зациклилата демокрация. Може да се повдигне въпросът колко струва това. Не знам дали някой е правил опит да изчисли колко струва един час работа на Народното събрание. Това изобщо не е евтино. Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев опита да призове здравия разум в залата.

 

Коментирай

Всичко полета маркирани с * са задължителни

Още по темата