събота, май 18 2024

Бум на "Ало измами" покрай Коледа! Молим, предпазете близките си!


Бум на "Ало измами" покрай Коледа! Молим, предпазете близките си!
26 прочита

Ние от Трус.бг отправяме апел към всички, които имат възрастни роднини, с които не съжителстват. Молим Ви, наближават празници, обадете се на близките си и ги уверете, че сте добре! Коледа наближава, а с нея и увеличаването на броя на така наречените "Ало измами". Престъпниците се активизират и взимат жертви по празниците, когато възрастните, самотни хора са най-уязвими! 

Пореден случай на "Ало измама" след като на 28.11, написахме за възрастната жена, която е предала на непознат мъж 9000 лв. Възрастна двойка от Свищов стана жертва на ало измама, съобщиха от МВР. На 28 ноември непознат се свързал по домашния телефон с 81-годишна жена. Той се представил за полицай и обяснил, че в района на къщата й се провежда операция по задържане на ало измамници. За да съдейства на униформените трябвало да остави пред входната врата на дома си торба с пари. Съпругът на възрастната дама изпълнил указанията и оставил в найлонов плик сумата от 6400 лв.

В последствие станало ясно, че възрастните съпрузи са станали обект на телефонни измамници и потърсили съдействие в полицията.

Използваме случая и да напомним, че органите на МВР НИКОГА НЯМА ДА ИЗИСКВАТ ОТ ВАС ЛИЧНИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА за изпълнение на полицейска акция! Ако искаха съдействие от Ваша страна, те щяха да Ви ПРЕДОСТАВЯТ БЕЛЯЗАНИ, ОПИСАНИ ПО ПРОТОКОЛ БАНКНОТИ СРЕЩУ ПОДПИС ВЪРХУ ДОКУМЕНТ. Не се подвеждайте, ако получите съмнително обаждане,  потърсете близките си или позвънете на 112 преди да предприемете каквото и да е!

Коментирай

Всичко полета маркирани с * са задължителни

Още по темата